Vochtige muren - Visual

Zoutuitslag op de muur

Zit er zoutuitslag op de muur van je woning? Dan is de kans zeer aanwezig dat dit wordt veroorzaakt door een vochtproblemen. In veel gevallen zal het gaan om optrekkend vocht of vochtdoorslag. In dit artikel lees je hoe zoutuitslag op de muur ontstaat en wat je er tegen kunt doen.

Hoe ontstaat er zoutuitslag op de muur?

Zoutuitslag op de muur is een gevolg van een muur die een lange tijd vochtig is. In veel gevallen gaat het om een vocht in de muur dat wordt veroorzaakt door optrekkend vocht of doorslaand vocht. Het vocht bevat nitraten, chloriden en soms ook bouwstoffen. Zodra dit in de buitenmuur terecht komt kan er een witte aanslag op de muur ontstaan. Dit is niet alleen het geval bij oudere woningen, ook bij nieuwbouwwoningen kan er zoutuitslag op de muur ontstaan.

Wil je voorkomen dat er zoutuitslag op de muur ontstaat? Of zit er al een witte aanslag op de muur en wil je hier graag vanaf? Het is altijd goed om een vochtbestrijding specialist in te schakelen voordat je de witte aanslag gaat verwijderen. Zo kun je achterhalen of er een vochtprobleem in de muur zit. Mocht dit het geval zijn, dan kun je de muur schoonmaken. Maar uiteindelijk zal er weer nieuwe zoutuitslag op de muur ontstaan.

Zoutuitslag op de muur

Zoutuitslag op de muur van een nieuwbouwwoning

Wanneer een nieuwbouwwoning is opgeleverd kunnen er zouten in de muur ontstaan. Dit veroorzaakt een witte uitslag op de muur, dit is vooral duidelijk te zien op de buitengevel van de woning. Tijdens de bouw van de woning is het belangrijk om de bakstenen en het metselwerk goed af te deken. Zodat het materiaal met zo min mogelijk regenwater in contact komt. Let er wel op dat de zoutuitslag schadelijk kan zijn voor de gevel. Constateer je zoutuitslag op de muur? Wacht dan niet te lang met het ondernemen van actie. Hoe langer je uitstelt, des te hoger zullen de kosten worden om de muur te herstellen.

Last van vochtproblemen in huis?
Vraag een gratis vochtmeting aan.

Hoe kun je zoutuitslag op de muur voorkomen?

De eerste stap die je moet nemen is contact opnemen met een vochtbestrijding specialist. Je kunt zelf gelijk aan de slag met het reinigen van de gevel, dat klinkt heel logisch. Maar het is belangrijk om eerst de oorzaak van het zout in de muur te achterhalen. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.

Ontstaat er zoutuitslag op de muur als gevolg van optrekkend vocht? Dan kun je er voor kiezen om de muren te laten injecteren met een vochtwerende gel. Bij oudere woningen zit er meestal geen vochtkering in de muur, je kunt ervoor kiezen om deze te laten plaatsen. Dat is helaas wel een flinke verbouwing die aardig wat tijd in beslag zal nemen. Een andere, duurzame oplossing is het laten plaatsen van muurelementen in de buitenmuur. Ook een ideale oplossing om doorslaand vocht in de muur te verhelpen.

Heb je last van vochtdoorslag in de muur? Dan kan er ook witte aanslag op de muur ontstaan. Als je doorslaand vocht wilt verhelpen, is het belangrijk om eerst de muur helemaal te herstellen. Daarna kun je ervoor kiezen om deze te impregneren of te schilderen met een vochtwerende verf. Ook bij dit vochtprobleem kun je kiezen voor de muurelementen.

Zoutuitslag op de buitenmuur

Meer weten over zoutuitslag op de muur en vochtbestrijding?

Neem contact met ons op voor een gratis vochtmeting. Tijdens de vochtmeting meten we de hoeveelheid vocht in de muur en de luchtvochtigheid in huis. Zo kan er snel achterhaald worden of je last hebt van optrekkend vocht of doorslaand vocht. Misschien is er wel heel iets anders aan de hand, zoals een lekkage of kapotte dakgoot. Met een vochtmeting kan de oorzaak van de zoutuitslag in de muur in no-time achterhaald worden.

Last van vochtproblemen in huis?
Vraag een gratis vochtmeting aan.

Vochtbestrijding in Nederland

Wij voeren vochtmetingen uit in onder andere de volgende plaatsen in Nederland:

Aalten Achterhoek Alkmaar Almelo Almere Alphen aan den Rijn Amersfoort Amstelveen Amsterdam Amsterdam-Zuidoost Apeldoorn Arnhem Assen Barendrecht Barneveld Berg en Dal Bergen op Zoom Berkelland Beuningen Beverwijk Borne Brabant Breda Bronckhorst Brumen Buren Capelle aan den IJssel Castricum Culemborg Dalfsen Delft Den Bosch Den Haag Den Helder Deventer Dinkelland Doesburg Doetinchem Dordrecht Drachten Druten Duiven Ede Ederveen Eindhoven Elburg Emmeloord Emmen Enschede Epe Ermelo Friesland Geleen Goes Gorkum Gouda Groningen Haarlem Hardenberg Hardenberg Harderwijk Hattem Heemskerk Heerde Heerenveen Heerhugowaard Heerlen Hellendoorn Helmond Hengelo Heumen Hilversum Hof van Twente Holten Hoofddorp Hoogeveen Hoogvliet Hoorn Huizen IJsselstein Kampen Kerkrade Landgraaf Leeuwarden Leiden Lelystad Limburg Lingewaard Lochem Losser Maarssen Maasdriel Maassluis Maastricht Medemblik Middelburg Montferland Neder-Betuwe Nederland Nieuwegein Nijkerk Nijmegen Nunspeet Oldebroek Oldenzaal Olst Ommen Oost Gelre Oosterbeek Oosterhout Oss Oude IJsselstreek Overbetuwe Purmerend Putten Raalte Renkum Rheden Ridderkerk Rijssen Rijswijk Roermond Roosendaal Rotterdam Rozendaal Scherpenzeel Schiedam Sittard Sneek Soest Spijkenisse Staphorst Steenwijkerland Tiel Tilburg Tubbergen Twente Twenterand Uden Utrecht Veenendaal Velsen Venlo Venray Vlaardingen Vlissingen Voorburg Voorst Waalwijk Wageningen Weert West Maas en Waal West-Betuwe Westervoort Wierden Wijchen Wijhe Winterswijk Woerden Zaandam Zaanstad Zaltbommel Zeeland Zeist Zevenaar Zoetermeer Zutphen Zwartewaterland Zwijndrecht Zwolle